Ajurvédska kuchyňa
Ajurvédska kuchyňa je plná chutí, vôní a farieb. Zamilujte sa do nej tiež.
Prečo ajurvédska kuchyňa?
Či už je naša kuchyňa veľká alebo malá, moderná alebo jednoduchšia, mala by byť ako srdce – výživná a plná lásky. Použitím ajurvédskych princípov vieme premeniť kuchyňu na priestor vyživujúci telo i myseľ. Ajurvéda kladie veľký dôraz na to, aby bolo telo vďaka strave v rovnováhe, podporuje Agni (tráviaci oheň), Pránu (životnú silu) a zároveň odstraňuje Ámu (metabolický odpad).
„Nech je strava vaším liekom a kuchyňa lekárňou ."
Varenie podľa ajurvédy
Pamätáte si, keď ste dostali vodičský preukaz? Pravdepodobne ste neboli dostatočne sebavedomí na to, aby ste hneď šoférovali sami. Namiesto toho ste cvičili šoférovanie pod vedením niekoho skúseného. Varenie podľa ajurvédy je podobné – je dobré mať určité poznatky a podporu od ajurvédskeho terapeuta.
-
Mali by ste vedieť aká ste dóša a aká dóša sa u vás momentálne vychyľuje.
-
Mali by ste poznať základné princípy ajurvédy, význam korenín v ajurvéde a správnu kombináciu potravín pre vašu dóšu.
Budem vaším ajurvédskym sprievodcom
Získajte podporu ajurvédskeho terapeuta a prihláste sa na ajurvédsku diagnostiku spolu s ONLINE kurzom: Ajurvéda pre moderného človeka>> Vďaka kurzu jednoducho pochopíte princípy ajurvédy, ktoré viete aplikovať na sebe i svojej rodine.
Alebo máte záujem o individuálny kurz varenia podľa ajurvédy? Viac o individuálnych kurzoch varenia nájdete tu>>