Tento cannelloni recept si vás určite získa. Jemná chuť indického syra panýr v prepojení s orestovaným špenátom je skutočnou delikatesou. Vyskúšajte plnené cestoviny cannelloni na ajurvédsky spôsob :)
Náročnosť: začiatočníci
Príprava: 1 hodina (30 minút samotná príprava, 30 minút pečenie v rúre)
Porcia: 2 porcie
Pôsobenie na dóše: V- P+ K-
Na plnenené cestoviny cannelloni potrebujeme:
cca 8 ks cestoviny typu cannelloni (väčšie "rúrky")
200g indický syr panýr (paneer)
120g baby špenát (+ 1 PL ghee, 1/4 ČL asafoetida, 1 ČL mletý koriander)
5 PL kokosové mlieko
400g lúpané BIO paradajky v konzerve
1 ČL himalájska soľ
1/2 ČL trikatu
1 mozarella
Postup:
Najprv orestujeme čerstvý baby špenát. Na rozohriatej panvici rozpustíme 1 PL ghee. Pridáme 1/4 ČL asafoetidy, 1 ČL mletého koriandra, orestujeme 30 sekúnd a pridáme špenát. Restujeme približne 5 minút.
Nastrúhame si panýr na strúhadle, pridáme orestovaný špenát, 5 PL kokosového mlieka, 1 ČL himalájskej soli, 1/2 ČL trikatu a premiešame. Zmes má byť pekne tuhá.
Zmesou naplníme canelloni. Použijeme buď cukrárske vrecko, alebo postačí aj čajová lyžička. Vyjde nám približne 8 kúskov.
Plnené cannelloni naskladáme do zapekacej misky v jednej vrstve a zalejeme lúpanými paradajkami, ktoré sme predtým osolili štipkou soli.
Plnené cannelloni dáme zapiecť na 180 °C cca 30 minút.
Po 15. minútach pridáme na vrch nastrúhanú 1 mozarellu a dopekáme zvyšných 15 minút.
Hotové cannelloni necháme trochu vychladnúť a podávame.
Prajem dobrú chuť. Nezabudnite mi dať v komentároch vedieť, ako sa vám plnené cestoviny cannelloni podarili :-)
TIP: Chcete sa naučiť variť podľa ajurvédy? Nahliadnite do individuálneho kurzu varenia podľa ajurvédskych princípov. Vďaka kurzu rýchlo pochopíte princípy ajurvédy a odídete domov s viac ako 30. receptami, ktorými ohúrite celú rodinu. Alebo sa chcete dozvedieť aká ste dóša? Začnite s ajurvédskou diagnostikou.
Pre viac zaujímavých tipov sledujte stránku Ajurvedar na Facebooku a na Instagrame.
Comments