Rýchle, jednoduché a úžasné. Také sú kalerábové fašírky. S ryžou, jablkovým čatní a rukolou. Vyskúšajte ich tiež a budete sa zalizovať až za ušami :)
Náročnosť: začiatočníci
Príprava: 50 minút
Porcia: 2 osoby
Pôsobenie na dóše: V- P+ K-
Na kalerábové fašírky potrebujeme:
1 ks kaleráb
1 ks mrkva
2PL hladká múka (pridať podľa zmesi)
1 ČL soľ
1 ČL kurkuma
1 ČL rasca
¼ ČL garam masala
Na jablkové čatní potrebujeme:
2 jablká
1 PL ghee
1 PL nastrúhaný čerstvý zázvor
1 ČL kari korenie obyčajné
1 ČL kardamón
1 ČL cukor
Ryža:
1 PL ghee
150g Basmati ryža
Postup:
Na začiatku si očistíme kaleráb a mrkvu. Prekrojíme ich na polovicu a dáme variť na 20 minút.
Prejdeme na prípravu ryže. Ryžu si najprv prepláchneme. Do hrnca pridáme najprv ghee a pár sekúnd opražíme, pridáme prepláchnutú ryžu, pár sekúnd opražíme a zalejeme vodou. Varíme 18 minút.
Uvarenú mrkvu aj kaleráb si natrúhame na strúhadle.
Do nastrúhanej mrkvy a kalerábu pridáme 2 PL múky, 1 ČL soli 1, ČL kurkumy, 1 ČL rasce, ¼ ČL garam masaly, premiešame. Vzniknutá zmes má byť mierne tuhá.
Na panvici si rozpálime olej a ručne tvarujeme placky - na jednu placku použijeme 2 polievkové lyžice zmesi. Pražíme približne 8 minút z každej strany.
Kým sa nám placky pražia, pripravíme si jablkové čatní. Jablká si očistíme a nastrúhame. V hrnci rozpálime ghee, pridáme nastrúhaný čerstvý zázvor, kari korenie, kardamón, pár sekúnd opražíme a pridáme jablká. Zamiešame, pridáme cukor, podlejeme troškou vody a restujeme cca 10 minút pod pokrievkou (výsledné čatní nemá mať v sebe vodu).
Hotové kalerábkové fašírky podávame spolu s ryžou, jablkovým čatní a rukolou.
Prajem dobrú chuť. Nezabudnite mi dať v komentároch vedieť, ako sa vám kalerábkové fašírky podarili :-)
TIP: Chcete sa naučiť variť podľa ajurvédy? Nahliadnite do individuálneho kurzu varenia podľa ajurvédskych princípov. Vďaka kurzu rýchlo pochopíte princípy ajurvédy a odídete domov s viac ako 30. receptami, ktorými ohúrite celú rodinu. Alebo sa chcete dozvedieť aká ste dóša? Začnite s ajurvédskou diagnostikou.
Pre viac zaujímavých tipov sledujte stránku Ajurvedar na Facebooku a na Instagrame.
Comentarios